RC Boten

RC Boten

Wat is er leuker dan varen met een radiografisch bestuurbare boot als het weer het toelaat? Bij TopRC vind je een RC boot voor elk budget. We hebben uitvoeringen van diverse merken in het assortiment, van ProBoat boten tot Traxxas Spartan modellen. Neem op je gemak een kijkje in het actuele aanbod RC boten of kom eens langs bij onze winkel om ze van dichtbij te bewonderen!


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 105

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 105

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een RC boot?

Een RC boot is een radiografisch bestuurbare boot. Het betreffen doorgaans schaalmodellen van ‘echte’ boten. Varen met een op afstand bestuurbare boot is een compleet andere beleving dan vliegen met een drone of rijden met een RC auto. En dankzij de Ready to Run pakketten die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn kan werkelijk iedereen met een RC boot aan de slag.

Waar moet je op letten bij aanschaf van RC boot?

Ben je van plan om een RC boot aan te schaffen? We hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze:

Type boot
Heb je al nagedacht over welk type RC boot je wilt kopen? De snelheidsduivels onder ons geven doorgaans de voorkeur aan een speedboot, moerasboot, catamaran, hovercraft of jetski. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je kiezen voor een zeilboot, schip of sleepboot. We hebben ook een aantal amfibievoertuigen in het assortiment, welke zich zowel op het land als in het water kunnen voortbewegen.

Type motor
Tenzij je een motorloze RC zeilboot wilt aanschaffen, is het belangrijk om na te denken over het type motor. Onze RC boten zijn verkrijgbaar met twee verschillende typen elektromotoren. Een op afstand bestuurbare boot met brushed motor (met koolborstels) is goedkoper in aanschaf, maar een uitvoering met brushless motor (zonder koolborstels) is krachtiger, sneller en heeft een langere levensduur.

Maximale snelheid
Het type motor is bepalend voor de maximale snelheid van een RC boot. De maximale snelheid van een radiografische boot met brushed motor ligt doorgaans tussen de 20 en 30 kilometer per uur. Zoals we eerder al aangaven zijn RC boten met een brushless motor sneller; afhankelijk van het model kunnen hiermee snelheden tot maar liefst 80 kilometer per uur behaald worden!

Afwerkingsniveau
De meeste RC boten in ons assortiment zijn Ready to Run (RTR) of Ready to Float (RTF). Dat betekent dat ze worden geleverd inclusief alles dat je nodig hebt om het water op te gaan en vrijwel direct klaar voor gebruik zijn. Een aantal modellen zijn Almost Ready to Run (ARTR); deze RC boten zijn ook reeds geassembleerd, maar worden geleverd zonder de elektronica. RC kits waarbij je de boot nog helemaal zelf moet bouwen zijn vrij zeldzaam en eigenlijk alleen geschikt voor de ervaren hobbyisten.

Accessoires
Veel RC boten worden geleverd inclusief diverse accessoires. Maar je kunt onderdelen en toebehoren voor je RC boot ook los bij ons bestellen. Naast onder andere motoren, regelaars en kruiskoppelingen voor boten leveren wij ook diverse boot onderdelen op merk.

Mag je overal varen met een RC boot?

Je mag je radiografisch bestuurbare boot niet zomaar overal te water laten. Zo is het varen in beschermde natuurgebieden bijvoorbeeld verboden. Gelukkig zijn er tal van meren, plassen, vijvers en watersportgebieden waar je wel mag varen. Daarbij zijn de regels die voor zwemmers gelden ook op jou en je RC boot van toepassing. Twijfel je of je ergens mag varen met je afstandbestuurbare boot, dan kun je het altijd even bij de gemeente navragen. Als het niet mag, kunnen zij je naar een alternatieve locatie verwijzen.

Waarom een RC boot aanschaffen bij TopRC?

Als de grootste modelsport winkel van Nederland en Belgie hebben we bij TopRC het meest uitgebreide assortiment RC boten van de beste merken tegen de laagste prijzen. Deze zijn zowel online te bestellen als verkrijgbaar bij onze winkel in Uden. Hier kun je overigens ook terecht voor een persoonlijk advies!