RC Auto's

Radiografisch bestuurbare auto's zijn er in verschillende modellen, van verschillende merken, en in verschilende formaten. Wij hebben dus altijd een auto die aan je wensen voldoet. Tegenwoordig kun je met een RC auto snelheden van maarliefst 100+ km/h behalen (indien gewenst). Een radiografisch bestuurbare auto is het ultieme speeltje voor jong & oud! Bestel gemakkelijk en snel RC auto's, onderdelen en toebehoren op TopRC.nl.

Welk merk RC auto moet ik kopen?

Alle radiografisch bestuurbare auto's worden voordat deze in ons assortiment worden opgenomen door ons getest. Zodoende bestaat ons gehele assortiment uit alleen de beste RC auto's. Naast de kwaliteit is het voor ons tevens belangrijk dat de garantie en onderdelen voorziening in orde is. Momenteel worden de volgende merken door ons het meest geadviseerd omdat zij het beste uit de test komen: ArrmaTraxxasHPI.

Maak een keuze uit een van de onderstaande subcategorieen en zoek een auto die het beste bij je past. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Elektro, nitro of benzine?

Een elektro RC auto is makkelijk in gebruik. Vaak is het een kwestie van een accu opladen waarna je direct kan gaan rijden. Bij een nitro auto & benzine auto komt er wat meer bij kijken. Omdat een nitro auto is voorzien van een kleine verbrandingsmotor (2 tot 6cc) is het benodigd om deze motor bij vrijwel iedere weersverandering af te stellen. Hierdoor is het makkelijk als je verstand hebt van verbrandingsmotoren of in ieder geval technisch bent aangelegd. Een benzine auto is minder gevoelig voor weersveranderingen en daarom hoef je deze bijna nooit af te stellen. Dit komt omdat eenbenzine auto is voorzien van een grotere verbrandingsmotor (vanaf 23cc). Met een elektro RC auto zijn hogere snelheden haalbaar dan met welke nitro of benzine auto dan ook!

Brushed of brushless RC auto?

Een brushed auto is een RC auto voorzien van een motor met koolborstels. Een brushless auto is een RC auto voorzien van een motor zonder koolborstels. Afhankelijk van het budget en de gewenste snelheid word er gekozen tussen een brushed of brushless auto. Over het algemeen zijn brushed RC auto's goedkoper in aanschaf en ligt de topsnelheid wat lager (max. 55 km/h). Daarintegen kan er met een brushless auto een hogere snelheid behaald worden (boven de 100 km/h). Een radiografisch bestuurbare auto met een brushed motor kan ten aller tijden omgebouwd worden naar een brushless auto.