RC Helicopters

RC Helicopters

Radiografische helicopters zijn verkrijgbaar in diverse types zoals Fixed Pitch (FP), Collective Pitch (CP), Coaxiaal, en micro helicopters. RC helicopters zijn daarnaast verkrijgbaar voor beginners maar ook voor gevorderde piloten. Wij leveren verschillende merken RC helicopters.


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 78

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 78

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Coaxiaal helicopters

Coaxiaal RC helicopters zijn geschikt voor personen die nog nooit met een radiografisch bestuurbare helicopter gevlogen hebben. Het grote voordeel van deze toestellen ligt in de stabiliteit vanwege de contra roterende rotorbladen. Ondanks deze zeer stabiele helicopters is een coaxiaal helicopter het minst geschikt om buiten te vliegen. 

Fixed Pitch helicopters

De stap na een Coaxiaal helicopter is een Fixed Pitch helicopter. Deze helicopter heeft één hoofdrotor en een staartrotor. Door deze constructie zijn deze RC helicopters minder stabiel dan een Coaxiaal helicopter. Voor een Fixed Pitch helicopter wordt vaak gekozen omdat de besturing vrijwel gelijk is aan de besturing van een Collective Pitch helicopter. De reparatiekosten van Fixed Pitch helicopter zijn echter lager dan een Collective Pitch helicopter, en mede daardoor is dit type helicopter geschikt voor piloten die uiteindelijk willen overstappen op een Collective Pitch helicopter.

Collective Pitch helicopters

Ook deze radiografisch bestuurbare helicopter heeft één hoofdrotor en één staartrotor. De hoek van de bladen zijn verstelbaar. Een Collective Pitch helicopter stijgt en daalt door het wijzigen van deze hoek. Een echte helicopter dus... Dit type helicopter heeft een hogere rotor snelheid waardoor zelfs met een micro Collective Pitch helicopters zonder problemen buiten gevlogen kan worden. Wil je graag buitenvliegen of 3D stunts uitvoeren dan is een Collective Pitch helicopter geschikt voor jou!

Quadcopter

Een quadcopter, ook wel drone genoemd, is een helicopter met maarliefst vier propellers. Door deze multi-rotor aandrijving vliegt een quadcopter zeer stabiel in alle weersomstandigheden. Een quadcopter is verkrijgbaar is verschillende formaten. De kleinere uitvoeringen zijn geschikt voor vluchten binnenhuis, de grotere uitvoeringen kunnen zonder problemen buiten gebruikt worden. Grote quadcopters worden vaak gebruikt om video opnames te maken.