Quadcopter

Quadcopter

Een quadcopter, ook wel drone genoemd, is simpel gezegd een helicopter met 4 propellers. In tegenstelling tot gewone helicopters maakt de quadcopter gebruik van symmetrisch hellende bladen. Die kunnen in groep geschakeld worden maar niet individueel gezien de positie van de bladen tegenover de rotorschijf. Een quadcopter bestaat uit 4 motoren, 4 electronische regelaars, 4 propellers, een accu, ontvanger, en een besturingseenheid. Deze besturingseenheid stuurt de vier ESC's aan die op hun beurt dan de vier motoren aansturen. In combinatie met een zender kan deze quadcopter dan bestuurd worden. Hulp nodig bij je keuze? Informeer bij één van onze specialisten!


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Quadcopter kopen

Een quadcopter kopen doe je bij TopRC makkelijk en snel. Het is echter van belang dat je de juiste keuze maakt als je een quadcopter gaat kopen. Belangrijke vragen die je kunt stellen zijn: Wat wil je met een quadcopter gaan doen, en wat zijn de verwachtingen daarbij? Wij helpen je graag verder bij het maken van een geschikte keuze. Bij TopRC kun je met een gerust hart een quadcopter kopen!

RTF of ARF quadcopter

Je dient de keuze te maken uit een RTF quadcopter (Ready To Fly) of ARF (Almost Ready to Fly) quadcopter. Zoals de naam "Ready To Fly" al zegt omvat een quadcopter met deze aanduiding vrijwel alles om direct te kunnen vliegen. Een RTF model is volledig voorgemonteerd, dit in tegenstelling tot een ARF quadcopter. Een ARF quadcopter bevat niet alles om te kunnen vliegen, en dient vaak nog in elkaar gezet te worden. 

Quadcopter met camera

Er zijn tegenwoordig verschillende fabrikanten die quadcopters fabriceren met een camera. Met deze camera is het mogelijk prachtige opnames te maken van de omgeving waarin je vliegt. Deze opnames worden opgenomen op een geheugenkaart in de quadcopter. Enkele quadcopters hebben daarnaast de mogelijkheid om live beelden te bekijken op bijvoorbeeld de zender, of op een telefoon die je aan kunt sluiten. Dit noemt men ook wel FPV (First Person View). Je bekijkt dan het beeld vanuit de quadcopter rechtstreeks op je telefoon of LCD scherm! Bekijk ons assortiment quadcopters met camera.

Stabiliteit door GPS

De luxere quadcopters zijn uitgerust met GPS. Het GPS signaal zorgt ervoor dat de quadcopter uitermate stabiel vliegt en dat hij op dezelfde plaats blijft zodra je de sticks loslaat. Kies een geschikt moment voor het maken van een prachtige foto en de drone zal blijven hangen op de plaats die je wenst! Een GPS quadcopter kan tevens terugkeren naar zijn startpositie op moment dat hij bijvoorbeeld het signaal verliest, of op een willekeurig momentje die je zelf kiest.