NiMH accu's

NiMH accu's

Veel RC auto’s, RC boten en andere radiografisch bestuurbare modelvoertuigen zijn uitgerust met NiMH batterijen. Is jouw NiMH batterij aan vervanging toe of wil je graag een extra exemplaar aanschaffen zodat je van een langere rij-, vlieg- of vaartijd kunt genieten? In het uitgebreide assortiment NiMH batterijen van TopRC vind je ongetwijfeld wat je zoekt.


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 45

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 45

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een NiMH batterij?

Een NiMH (Nickel Metal Hydrid) batterij is een oplaadbare accu die wordt beschouwd als de opvolger van de NiCd (Nickel Cadmium) batterij. Beide accutypes maken gebruik van nikkel-oxyhydroxide voor de positieve elektrode, alleen de NiMH gebruikt voor de negatieve elektrode een waterstof absorberende legering in plaats van cadmium. Nieuwe RC voertuigen worden steeds vaker worden voorzien van LiPo (Lithium Polymer) accu’s. LiPo accu’s hebben namelijk een hogere energiedichtheid en een lagere zelfontlading. Toch worden NiMH accu’s nog steeds veel toegepast; ze zijn veilig, betrouwbaar en makkelijk in gebruik.

Welke NiMH batterijen zijn er verkrijgbaar?

TopRC levert een ruim assortiment met NiMH battery packs en accu’s van gerenommeerde merken zoals Traxxas, Voltz, Huina RC en Dynamite. Er zijn een aantal zaken van belang bij de aanschaf van een NiMH batterij:

 • Voltage
  NiMH batterijen zijn leverbaar in 4.8V, 6V, 7.2V en 8.4V (elke cel in een NiMH batterij is goed voor 1.2V). In de handleiding van je RC model staat welk voltage je nodig hebt.
 • Capaciteit
  De capaciteit van de NiMH accu’s in ons assortiment varieert van 700mAh tot 5.000mAh. In principe zou je een accu met een iets grotere capaciteit kunnen plaatsen, maar hou er wel rekening mee dat een grotere capaciteit doorgaans ook een grotere accu betekent. En de accu moet natuurlijk wel passen!
 • Aansluiting
  Er zijn verschillende accu's met uiteenlopende aansluitingen verkrijgbaar. Enkele veelvoorkomende zijn de Dean (T-bus), JST, EC2, EC3 en microplug aansluitingen. Het handigste is als je een NiMH accu koopt met een stekker die je direct in je RC model kunt aansluiten. Heeft de accu niet de juiste aansluiting? Dan kun je een losse verloopkabel aanschaffen zodat je de accu alsnog kunt aansluiten.

Vanzelfsprekend kun je ook bij ons terecht voor de aanschaf van een geschikte NiMH lader.

Mocht je het budget ervoor hebben, dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een smart charger. Hiermee kun je namelijk de batterijconditie en het oplaadproces monitoren. Een timerfunctie is ideaal om te voorkomen dat je de accu te ver oplaadt. Een andere optie is universele oplader, soms ook wel een combilader genoemd. Daarmee kun je niet alleen NiMH accu’s maar ook andere types accu’s opladen.

Waar moet je op letten bij het gebruik van NiMH battery packs?

De onderstaande tips helpen om de levensduur van je NiMH batterij te verlengen:

 • Gebruik uitsluitend een oplader die geschikt is voor jouw NiMH accu.
 • Laat een NiMH batterij voor het opladen of gebruiken altijd eventjes afkoelen.Voorkom blootstelling aan vocht en controleer voor het opladen of de accu niet vochtig is.
 • Bewaar je NiMH batterijen op kamertemperatuur, in een ruimte met een luchtvochtigheid van maximaal 50%.
 • Leg een NiMH accu nooit in direct zonlicht of in de buurt van een verwarmingsbron.

NiMH accu kopen

Zodra je eenmaal een geschikte NiMH accu gevonden hebt, kun je deze snel en gemakkelijk online bestellen. Je profiteert bij TopRC niet alleen van de laagste prijs garantie, maar ook van een gratis verzending binnen Nederland en België. Heb je vragen over de aanschaf van een NiMH battery pack of over een van de andere artikelen in ons assortiment accu’s, laders en toebehoren? Neem dan even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag met een persoonlijk advies!