Lipo lader

Lipo lader

Als de RC specialist van Nederland en België hebben we bij TopRC alle denkbare accu’s, laders en toebehoren in het assortiment. Maakt jouw radiografisch bestuurbare voertuig gebruik van een LiPo accu? Dan moet je deze opladen met een geschikte LiPo lader. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres!


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 89

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 89

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een LiPo lader?

Vrijwel alle elektro RC modellen zijn uitgerust met een NiMH (Nickel Metal Hydrid) batterij of een LiPo (Lithium Polymer) batterij. Hoewel NiMH accu’s nog veel gebruikt worden, zien we dat steeds meer RC modellen tegenwoordig van LiPo batterijen voorzien worden. Dat is niet zo verwonderlijk, want ze hebben een stabielere en constantere vermogensafgifte dan NiMH batterijen. Daarbij zijn LiPo batterijen een stuk lichter van gewicht dan NiMH batterijen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor RC vliegtuigen en RC helikopters.

Welke LiPo battery chargers zijn er verkrijgbaar?

TopRC levert een uitgebreid assortiment met LiPo opladers van bekende merken zoals Spektrum, Traxxas en SkyRC. Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een losse LiPo battery charger, een specifieke laadkabel of een complete bundel met LiPo accu en bijbehorende LiPo oplader, we hebben het allemaal in huis. Zoals je ziet lopen de prijzen van opladers sterk uiteen. De goedkoopste uitvoeringen kunnen doorgaans slechts één type accu opladen. Bij deze opladers kun je ervan uitgaan dat NiMH batterijen moeten worden opgeladen met een NiMH lader, en LiPo accu’s met een LiPo oplader. Er zijn echter ook computergestuurde opladers verkrijgbaar. Deze smart chargers, welke zijn uitgerust met een display, zijn duurder in aanschaf maar bieden wel meer mogelijkheden. Zo kunnen ze veelal gebruikt worden om verschillende accutypes op te laden. Wil je zowel LiPo accu’s als NiMH accu’s kunnen opladen, dan raden we aan om voor zo’n universele smart charger te kiezen.

Waar op letten bij het gebruik van een LiPo lader?

Als je voorheen altijd gebruik maakte van NiCd of NiMH batterijen, dan is het goed om te weten dat LiPo batterijen niet op dezelfde manier opladen. Daarom heb je voor een LiPo batterij altijd een speciale LiPo oplader nodig; deze opladers zorgen er namelijk voor dat de ‘voeding’ automatisch wordt stopgezet zodra de accu zijn maximale spanning bereikt. Zou dat niet gebeuren, dan resulteert dat uiteindelijk in overlading. De batterij kan dan heet worden, opzwellen en in extreme gevallen zelfs exploderen. Kortom, sluit je LiPo accu nooit zomaar op een willekeurige oplader aan maar check eerst of het een LiPo charger betreft!
Eveneens goed om te weten is dat elke LiPo accu een zogeheten S-waarde heeft, die aangeeft hoeveel cellen de accu bevat. Een 3S accu heeft 3 cellen, een 4S accu heeft 4 cellen, enzovoorts. Het is voor de veiligheid en de levensduur van de LiPo accu belangrijk dat alle cellen in een LiPo accu in balans blijven. Een LiPo lader met geïntegreerde balanceerfunctie verdient dan ook zeker de voorkeur. Je kunt echter ook een losse balancer voor je LiPo battery charger aanschaffen.

LiPo charger kopen

Heb je inmiddels de juiste LiPo charger voor jouw LiPo accu gevonden, dan kun je deze direct online bestellen. Je bent bij TopRC verzekerd van scherpe prijzen, een gratis verzending binnen Nederland en België en niet te vergeten een uitstekende service. Twijfel je over welke LiPo oplader voor jou de beste keus is, of heb je vragen over een van de andere accu’s, laders en toebehoren in ons assortiment? Loop eens binnen bij onze winkel in Uden voor een persoonlijk advies. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kun je natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.